Prapa

5. Foto e parë

Sofra shqiptare në San Vendemiano (TV-Itali)

Nga: Florim Zeqa

Qyteti San Vendemiano në veri-lindje të regjionit të Venetos, i njohur si vendi i prodhimit të rrushit dhe vërave më kualitative në pjesën veriore të Italisë, nga viti 2010 e këndej njifet edhe si vendi ku gërshetohen kulturat nga shumë vende të botës.

Të dielën e kaluar me 15 Maj, San Vendemiano ishte nikoqir i aktivitetit tradicional multietnik kulturor i të huajve në pjesën veriore të Provincës tëTrevisos të emërtuar “Festa dei popoli” (festa e popujve).

Pjesmarrja e shumë komuniteteve me specialitete ushqimore, veshje tradicionale dhe eksponate kulturore të vendeve nga vijnë, kishte zgjuar kurreshtjen e shumë vizitorëve Italian dhe të huaj në ketë festë multietnike.

Prapa