Businessman, builder, nurse, architect. Isolated over white background

E keni menduar ndonjëherë se cila është rroga më e lartë në profesionet më të paguara? Me siguri që po.

Bussiness Insider ka marrë të dhënat e pagesave të 52,000 punonjësve në 20 profesione të ndryshme, duke nxjerrë se cilat janë pagesat më të larta në do profesion.

Natyrisht, bankierët dhe punonjësit e shërbimeve financiare kryesonin listën si më të paguarit por ajo çfarë ishte disi e pazakontë në renditje ishte vend i tretë në të cilin renditeshin punonjësit e minierave dhe të energjisë.

Këto janë pagesat më të larta në profesione të ndryshme:

20) Organizatat vullnetare dhe jo-fitimprurëse – 80,741 $

19) Sektori publik dhe edukimi- 88,683 $

18) Sporti, kultura dhe krijimtaria- 95,295 $

17) Shërbimet, turzimi dhe restorantet- 95,295 $

16) Tregëtia- 101,928 $

15) Shëndetësia- 111,195 $

14)  Media dhe komunikimi- 116,484 $

13) Pasuitë e patundshme- 121,752 $

12) Transporti dhe logjistikë – 136,287 $

11) Mallrat e konsumit- 138,925 $

10) Farmaceutika – 145,541 $

9) Aplikacionet, Web-i dhe reklamat elektronike- 149,486

8) Prodhimtaria- 152,142

7) Konsultime dhe shërbime profesionale- 156,111

6) Teknologjia dhe telekomunikacioni – 158,757

5) Kërkime ekzekutive- 164,049

4) Drejëtsia- 179,913

3) Energjia, minierat – 189,173

2) Sigurimet- 202,402

1) Shërbimet financiare- 383,639

SPONZORIZIM: Për shpallje të vogla që nga viti 2000, vizitoni www.SHPALLJE.biz