Shpallje

Ismail Qemali njihte disa gjuhë

28 nëntori, të gjithëve shqiptareve në zemër u zgjon një krenari. Sinonim i kësaj feste është edhe protagonisti i saj njeriu që filloi këtë udhëtim Ismail Qemali, i cili, kombin tonë e ngriti në nivelin e kombeve të tjera.

Vlen  të theksohet se Ismail Qemali ishte një poliglot. Ai fliste greqishten, greqishten e vjetër, latinishten, gjuhën arabe dhe atë frënge, por kishte njohuri elementare edhe për gjuhë të tjera.

Andaj njohja e këtyre gjuhëve i ndihmoi atij edhe më shumë në misionin e tij, për shpalljen e Pavarësisë së Shqipërisë.

Plaku i Vlorës, Ismail Qemali u lind me më 16 janar të vitit 1844 në Vlorë. /21Media