Shpallje

Një stërvitje e fortë sjell për pasojë djem të fortë.

Ky është slogani i policisë kineze, i cili dikton edhe stërvitjet rutinë të forcave të saj elitare.

Në një ngjarje të fundit, forcat e armatosura të policisë kineze shfaqen teksa zhvillojnë një stërvitje në ambient të hapur.

Deri këtu duket gjithçka normale, por e jashtëzakonshmja vjen kur mësohet se stërvitja kryhet në temperatura -25 gradë Celsius, në rajonin Changchun, në verilindje të Kinës.

Image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

/zeri/

 • Ismet Hasani, Suedi

  z. Erald,
  të lumtë për shkrimin. I madh je ti. Djalë i mençur dhe i zoti je. Dhe, zakonisht i mençuri nuk gabon, por bani e gaboi, gabon me thes. Ti nuk ke asnjë gabim. Pse unë jap opinionet e mia, me qëllim të mirë, ato nuk konsiderohen gabime, jo kursesi.
  I kuptoi plotësisht shqetësimet tua sepse jeta e kaluar të ka detyruar të shprehesh edh atë “të keqen” dhe mirë ia bën.
  Ndërmjet disa shkrimeve me fjalor pak si të ashpër, shtina nga nji shkrim të mirë si ky, sepse ua kemi borxh luftëtare¨ve të UÇK’së dhe viktimave të Luftës 1997-’99, së pakut nga një fjalë lavdie.
  Të lumtë Erald.
  Ismeti