Shpallje

Tempulli i qytetit të ndaluar në Pekin, Kinë.

Ashtu si pikturat dhe skulpturat, ndërtesat mund të jenë vepra të bukura të artit.

Ne Kemi pyetur arkitektët që të na tregojnë një ndërtesë që është një ndërrues i lojës për projektimin e ndërtesës, i frymëzonte ata të bëheshin arkitektë, ose që thjesht gjetën mahnitëse.

Këtu janë 19 nga ndërtesat më të mahnitshme në botë, sipas njerëzve që i ndërtuan për jetesë.

Parthenoni në Athinë, Greqi.

Arkitektët e Parthenonit: Phidias, Callicrates, dhe Ictinus

“Është e rëndësishme forma me e bukur arkitektonike,” thotë Tara Imani. “Kolonat e Korintit, përdorimi i entasis [kurbë të vogëla në kolona] për t’u siguruar që shtyllat nuk dukeshin të holla nga distanca … vendosja në një kodër – kjo na dha ABC-të tona fillestare të arkitekturës që vazhdojmë të përpiqemi për të përdorur dhe përmirësuar sot. ”

Imani është arkitekti themelues i Tara Imani Designs.

Kongresi Kombëtar i Brazilit në Brazilia.

Kongresi Kombëtar i arkitektit të Brazilit: Oscar Niemeyer

“Në vitin 1974, babai im, një shkencëtar, mori familjen tonë për të parë qytetin e ri të Brasilisë, që kapi imagjinatën e botës”, thotë Julia Donoho. “Planifikuar në formën e një aeroplani, Corbusian [stili arkitektonik modern i Le Corbusier] strehoi krahët si pupla, trupi ishte i mbushur me ambasada, ndërtesa qeveritare, institucione kulturore dhe një shtëpi të Perëndisë”.

Donoho është udhëheqësi kryesor i projektit në Equinox Design and Development

Muzeu i Artit São Paulo në Sao Paulo, Brazil.

SPONZORIZIM: Për shpallje të vogla që nga viti 2000, vizitoni www.SHPALLJE.biz