Qysh me fishkëllu? Mësoni…

Shpallje

A keni dashur gjithmonë të jeni në gjendje të fërshëlloni mirë dhe zhzurmshëm, por nuk arritur të mësoni se si duhet bërë? E pra, sot ju jeni në mundësi që të mësoni këtë përmes Gazetës Ora.

Gazeta Ora së bashku me Bright Side ka gjetur udhëzimet përfundimtare për ju.

1. Formoni shkronjën ‘A’ me gishtat tregues dhe gishtat e mesëm, me gishtat e mbetur përmbledhni sikur të formonit një grusht.

2. Thith buzët e tua pak, duke i përmbledhur ato rreth dhëmbëve. Mund të duhen disa përpjekje për të shpjeguar saktësisht se sa duhet të shtrëngoni buzët tuaja.

3. Tani ju duhet të lëvizni gjuhën tuaj në pozicionin e duhur. Duke përdorur gishtat, shtypni me kujdes gjuhën tuaj në gojën tuaj dhe shtypni butësisht fundin e saj poshtë.

Ju duhet të përfundoni me një “kurbë” të formuar nga gjuha juaj. Gishtat e tu nuk duhet të jenë më shumë se rreth një e katërta brenda gojës.

4.Frymoni përmes pasazhit të ajrit që është formuar në gojën tënde. Nëse ndihet sikur ajri po kalon vetëm mbi cikun tuaj të poshtëm, atëherë ju keni bërë atë saktë. Nëse duket sikur po kalon edhe nga buzët e sipërme, duhet të zvogëloni madhësinë e kalimit të ajrit duke përdorur gishtat.

Ilustruar nga Ksenia Shvedova ekskluzivisht për Bright Side./GazetaOra.com