Shpallje

Janë energjikë, janë të qeshur, janë të dashur, por thonë se janë edhe pak qejflinj.

Kjo është pikërisht e veçanta e një Shigjetari: Ti thjesht s’e përshkruan dot!

Ndërsa të gjitha shenjat e tjera kanë një karakteristikë identifikuese, si psh.: Luani është një diva apo Demi është kokëderr i pandreqshëm, për Shigjetarin s’ke ç’thua: i ka të gjitha të mirat!

Nëse merr më të mirat e secilës shenjë dhe i bën bashkë, përftohet një Shigjetar!

Shigjetarët janë shumë të dashur

Ka gjithmonë energji për t’u dhënë të tjerëve dhe është pozitive!

…por edhe bisha, kur duhet!

S’mund ta cenosh një Shigjetar dhe të presësh të mos të të nxjerrë kthetrat. Ata thjesht janë të lindur për të shënjuar dhe për të bërë ç’të jetë e mundur që t’ia dalin të qëllojnë në shenjë. Ju s’mund t’i pengoni.
Një Shigjetar e di se çfarë do

Si çdo shënjues i zotë, e di fort mirë në ç’shënjestër duhet të qëllojë.

…dhe është i gatshëm të ndërmarrë çdo rrezik, sepse është një aventurier i lindur

Shigjetari nuk ka frikë nga aventurat, pra mund të përballojë çdo situatë, sado e ndërlikuar të duket ajo. Shigjetarët këtë bëjnë, ecin, qëllojnë, vrapojnë drejt aventurës tjetër.

Vetëm se ndonjëherë, bëhen paksa të paduruar

Si shenjë aventuriere që është, Shigjetari mërzitet shpejt. Epo, s’mund t’i ketë të gjitha.

Prit, s’mbaruam: Shigjetari thjesht s’ngopet me veten e vet

Vetja është gjëja më e përsosur për një Shigjetar. Prandaj i pëlqen të japë mend dhe të kritikojë. Kjo pjesë është paksa e bezdisur.

Por fundja, kur ka qenë ndonjëherë i keq vetëbesimi i tepërt?/dardaniapost.com