Shkruan Endrit Hoxhaj

Të mësoni të visheni për llojin e trupit tuaj është një aftësi e rëndësishme për t’u zhvilluar. Edhe nëse jeni mbipeshë, kjo është e mundur të bëhet. Mësoni si t’i theksoni karakteristikat tuaja pozitive dhe të ndjeheni më të sigurt me atë që mbani.

1 E di se çfarë dizajni punon më së miri.

Shmangni vija horizontale dhe modele të tepruara. Këto do t’i tërheqin vëmendjen e padëshiruar trupit tuaj, që mund të përpiqeni t’i shmangni. Ngjyrat e ngurta janë një zgjedhje më e sigurt nëse doni të dukeni të zbehta. Rregulli i provuar dhe i vërtetë është se zeza është në përgjithësi shumë hollim dhe luspa. Mbështetja me ngjyra të errëta është një bast i sigurt sepse ngjyrat më të lehta / të lehta tërheqin vëmendjen te trupi juaj dhe janë më pak efektive në maskimin e disa zonave të problemeve. Nëse zgjidhni një model, mendoni vertikalisht. Çdo vija vertikale ose modele që rrjedhin vertikalisht do të ndjekin gjatësinë e trupit tuaj dhe zgjasin atë në vend se të prerë atë si modelet horizontale do të.

2. Vishni sytjena që është madhësia e duhur për ju.

Statistikat tregojnë se shumë gra veshin madhësinë e gabuar. Shkoni në një dyqan dhe merrni pajisjen profesionale për një sytjena. Punonjësi i dyqanit do të sigurohet që të kuptoni madhësinë e duhur të saktë për ju. Nëse sytjena juaj është shumë e vogël, mund t’ju bëjë të dukeni të lartë; në qoftë se sytjena juaj është shumë e madhe, kjo do t’ju bëjë të dukeni të zymtë. Një sytjena mirë i përshtatshëm gjithashtu mund të ketë një efekt të minimizuar për gratë që mendojnë se janë tepër të rëndë.

3. Zgjidhni pajisje të duhura.

Një rrip i gjerë (jo një rrip i dobët) do të ndihmojë në fshehjen e barkut nëse kjo është një zonë problem për ju. Një palë vathë e zjarrtë ose kapëse emocionuese mund të tërheqin vëmendjen larg trupit tuaj dhe t’i drejtojnë njerëzit për të parë diku tjetër.

4. Këpucë qe mbulojnë kyqin.

Në përgjithësi, këpucët që ndalojnë në kyçin e këmbës ose kanë shiritat kyçin e këmbës do t’i bëjnë këmbët tuaja të duken më të shkurtra dhe të prerë linjat e lëmuara të trupit tuaj. Përkundrazi, shkoni me disa çizme të gjata ose me banesa baleti. Dhe sigurisht, këmbët bëjnë që këmbët e të gjithëve të duken të mira. /Endrit Hoxhaj/