Foto: autoevolution.com

Kompania amerikane Ford ka njoftuar se në vitin 2019 do të arrijë modeli më i fuqishëm në historinë e kompanisë.

Megjithëse Ford nuk zbuloi detaje, drejtori Joseph Hinrichs premton se ky model do të jetë legal si automjet komercial.

Ford njoftoi se Mustang GT500 do të ketë motorr 5.2l V8 i cili do të jetë dy herë më i fuqishëm se modeli Shelby GT500 i vitit 1967.

GT500 i vitit 1967 është me 355KF, kështu modeli i ri do të ketë të paktën 710KF me ndërrues të shpejtësive automatik me 10 shpejtësi dhe frena të çeramikës.

Modeli i 2019 do të mund të arrijë shpejtësinë maksimale deri 320km/h./GazetaOra.com

SPONZORIZIM: Për shpallje të vogla që nga viti 2000, vizitoni www.SHPALLJE.biz