KUR DO TA MERRNI VESH?…

Shpallje

Nga: Sylejman Pireva

Populli foli
Për ata që kanë vesh
Dhe jo vetëm një herë:

Se shelgu nuk bën rrush
Se mushka nuk pjell mëz
Se deti nuk bëhet kos
Por dardha ka bisht

Atëherë çka
Kush jemi ne
Kujt i foli populli
Murit apo kungullit
Njeriut apo djallit
Ja ndieni krismën nesër.