Shpallje

Pinguinët janë vënë në kërkim të dashurisë me zemra të mëdha të kuqe në një akuarium, në San Francisko.

Në atë që është bërë një traditë vjetore e Shën Valentinit, biologët shpërndanë zemrat e kuqe për 14 pinguinët afrikanë në Akademinë e Shkencave të Kalifornisë.

Kafshët i bartën zemrat në sqepin e tyre dhe ecën në në drejtim të foleve të tyre.

Zëdhënësja Kelly Mendez, tha se më shpesh është pinguini mashkull ai që e merr zemrën dhe e çon atë te partneri i tij.

Aktiviteti është pjesë e programit të shumimit të Akademisë për të ndihmuar në rritjen e popullsisë së pinguinëve, e cila është e rrezikuar./GazetaObserver.com