Dashuri, butësi, ngrohtësi, pasion: ka shumë arsye pse i afrojmë buzët tona tek ata që i duam. Le ta zbulojmë këtu

Puthja: një apostrof rozë midis fjalëve “t’amo”: kështu shkruante Edmond Rostand në Cyrano De Bergerac. Në të vërtetë, puthja është thjesht kontakt midis buzëve të një personi dhe atyre të një tjetri, ose me ndonjë pjesë tjetër të trupit.

Prandaj, është një kontakt fizik midis dy njerëzve me shumë kuptime dhe është shprehje e dashurisë, pasionit, miqësisë, respektit, përshëndetjes dhe shumë më tepër, transmeton Gazeta Shqip.

Këtu po ju japim një përmbledhje të puthjeve më të përhapura dhe kuptimin e tyre sipas traditës. Por përtej asaj që ata duan të thonë, gjëja e rëndësishme është ajo që duam të përcjellim dhe autenticiteti i ndjenjës që përjetojmë.

Ne e dimë mirë, në fillim të një marrëdhënie puthjet janë të shumta, të pasionuara, të kërkuara dhe të dhuruara me intensitet të barabartë.

Me kalimin e kohës, edhe puthjet ndryshojnë dhe shpesh reduktohen vetëm kur duam të themi natën e mirë apo para se të shkojmë në punë. Kjo do të thotë që jemi në prag të një krize martese? Aspak: puthja, edhe pse reduktohet, mbetet një shprehje e dashurisë dhe ndjenjës, por jo vetëm.

Rroftë Franca!: Fillojmë nga puthja par excellence, e thellë dhe intensive, e ashtuquajtura “puthje franceze” (në realitet, duket se ishte puthja fiorentin ..).

Ne i vëmë buzët tona në ato të partnerit dhe lëmë që intimiteti të marrë përsipër. Është prologi i një takimi me një shkallë të lartë pasioni dhe shoqëron marrëdhëniet tona si një pikë nisje për të kaluar pastaj në pasionin midis çarçafëve.

Zakonisht puthim shumë në fillim të një marrëdhënie dhe pastaj puthjet reduktohen në diçka më të vakët që zakonisht nuk kënaq asnjërin.

Por gjithsesi: këto janë fazat e dashurisë, mos u shqetësoni për këtë.

Do të doja, por nuk mundem: Pushoni buzët tuaja mbi ato të tjetrës: është puthja e mykut.

Shumë e përhapur mes fëmijëve dhe madje edhe më shumë në mesin e adoleshentëve, para se të zbulojnë seksualitetin dhe guxojnë të eksplorojnë kufijtë e rinj, është preludi i puthjes franceze, por – ndryshe nga kjo e fundit – mbetet një zakon i mirë edhe në çiftet e konsoliduara sepse duan të shprehin dashuri dhe bashkëpunim edhe kur marrëdhënia ka zgjatur një kohë të gjatë. Të mos nënvlerësohet.

Syri ndaj objektivit: Mirë, e kuptuam që puthja e thellë është një pushtim, në çdo kuptim. Pra, nëse puthja është një prelud për diçka më të apasionuar, para se të arrish “drejt qëllimit”, mund të praktikosh puthjen rreth buzëve.

Filloni me butësi dhe respekt me një prekje të lehtë në buzë, dhe pastaj shkoni më tej, derisa të arrini intimitet. Kjo është një qasje shumë romantike që bën që dëshira të rritet. Duhet provuar.

Drithëruese: Një tjetër puthje e pasionuar dhe plot me domethënie erotike është puthja në qafë. E aftë për të shkaktuar drithërima eksitimi që do të zgjonin edhe dëshirën e një cope druri, puthjet në qafë janë jashtëzakonisht joshëse.

Nga kuptimi i qartë, ata mbeten një klasik i madh gjatë marrëdhënieve intime. Të praktikohen menjëherë.

Jo vetëm eros: Puthja në faqe është një shenjë e miqësisë, një përshëndetje shumë e përhapur në realitetin perëndimor, por jo vetëm.

Është përshendetje mes miqsh, por ndonjëherë edhe midis kolegëve dhe siguron një puthje në secilën prej faqeve pa ndonjë rëndësi të veçantë erotike, larg prej saj.

Në një çift të konsoliduar, puthja në faqe nuk paraqet domosdoshmërisht shenjë të mpiksjes së pasionit, por më tepër një gjest të dashur, sidomos nëse kombinohet me një përqafim të ngrohtë dhe romantik.

Puthja në faqe që u japim fëmijëve tanë është shenjë e lidhjes së pazgjidhshme dhe lejohet edhe kur të vegjlit bëhen të rritur. Mos e braktisni kurrë.

Dëshira për butësi: Puthja në ballë ose puthja në hundë nuk kanë pasion, por janë lajmëtarë të fuqishëm të butësisë.

Ata janë puthje që na përkrahin, që na bëjnë të ndihemi të lumtur dhe bashkëpunëtorë, që transmetojnë gëzim dhe mbrojtje.

Ato janë “shumëpërdorimshe”: këto puthje paraqesin një gjest plot ndjenja për çiftet, janë tepër dashamirëse ndaj të vegjëlve, por edhe ndaj prindërve tanë, sidomos kur bëhen të moshuar.

Ata janë puthje që jo vetëm nuk ofendojnë, por kujtojnë një marrëdhënie të intimitetit të madh. Dashuria në të gjitha format e saj është një ndjenjë për të cilën ne nuk mund t’ia dalim pa të.