Të jesh mirë në shtrat është shumë më e thjeshtë se sa mendoni dhe nuk ka të bëjë fare me madhësinë e haletit.

Sipas një studimi të ri nga Chonnam National University në Korenë e Jugut, kur vjen puna te funksioni i penisit, aq më i fortë shtrëngimi i duarve, aq më të mirë jeni në dhomën e gjumit, transmeton lajmi.net.

Kjo është për shkak se studiuesit zbuluan se çdo rritje prej 5 kg në forcën e kapjes së dorës do të lidhet me një rënie prej 18% në gjasat e disfunksionit erektil (ED).

Një arsye tjetër ishte për shkak të testosteronit në rënie, i cili ndikon në të dy forcën dhe performancën e penisit.

Autorët e studimit thanë: “Parimi i studimit të tanishëm ishte se meshkujt me forcë të ulët të kapjes së dorës kishin një rrezik më të lartë të mosfunksionimit të moderuar ose të ashpër të ereksionit.

“Gjithashtu studimi ynë tregoi se mosfunksionimi erektil ishte i lidhur dukshëm me moshën, hemoglobinën, shëndetin e vetëdijshëm dhe aktivitetin fizik në plakjen e burrave”.

Hulumtimi tregoi 1.771 burra mbi moshën 50 vjeçare dhe vlerësoi fuqinë e kapjes së tyre.

Shtrëngimet e duarve u analizuan duke përdorur një dinamometër mekanik, i cili mat se sa dikush në masë mund të shtrydhet gradualisht me 5 kg.

Meshkujt priren të dobësohen teksa plaken, gjë që shkakton një numër problemesh shëndetësore, duke përfshirë ED.

Hulumtimi – i cili u botua në revistën shkencore “The Aging Male”, zbuloi: “Forca e Handgrip të matur në një pozitë të ulur përfaqëson forcën e muskujve të parakrahut dhe gjymtyrëve të sipërme dhe të matur në një pozicion të qëndrueshëm mund të përfshijë ekstremitetet e ulëta dhe forcën bazë të muskujve” /Lajmi.net/