Shpallje

Psikopatia është një çrregullim personaliteti, jo një sëmundje mendore.

Nuk ka ‘shërim’ për psikopatët dhe ata kurrë nuk do të jenë në gjendje të ndryshojnë.

Nëse janë në burg, psikopatët mund të menaxhohen me trajtim të bazuar në shpërblime. Por kjo është thjesht një mjet kontrolli, jo një kurë, shkruan businessinsider, transmeton lajmi.net

1-2% e meshkujve dhe 0.3-0.7% e grave në popullatën e përgjithshme vlerësohen të jenë psikopatë të vërtetë, ndërsa pjesa tjetër është në shkallë më poshtë.
Njerëzit që kanë tipare psikopatike, të tilla si pamëshirshmëria, karizmi, impulsiviteti dhe bindja, kanë tendencë të kalojnë jetën si gjithçka në rregull.

Edhe psikopatët e plotë mund të jenë shumë të suksesshëm, ata thjesht nuk do të jenë kurrë të njejtë me të gjithë të tjerët.

Ajo që e përcakton një psikopat të vërtetë është mungesa e ndjeshmërisë. Ata kurrë nuk do të jenë në gjendje të përulen me ndjenjat e dikujt të tjetër, ose të kujdesen që dikush të tjetër të vuajë derisa është në kulmin e lulëzimit.

Në fakt, nganjëherë një psikopat gëzon ndjenjën më të lartë, derisa shkakton kaos tek njerëzit tjerë.

Mungesa e ndjeshmërisë nuk është një problem për një psikopat, dhe ai kurrë nuk do të besojë se ka diçka të gabuar në lidhje me ta./GazetaBlic