Shpallje

Mosha ligjore e seksit varion nga 11 deri në 21 vjeç nga një vend në tjetrin në mbarë botën.

Në disa vende, nuk ka moshë ligjore të seksit, por të gjitha marrëdhëniet seksuale janë të ndaluara jashtë martesës.

Të marrim si shembull vendet shqiptare. Sipas ageofconsent.net, në Shqipëri ligjërisht seksi është i lejuar prej 14 vjeç, në Kosovë prej 14 vjeç mund të jetë sepse kështu e kanë edhe MAqedonia e Mali i Zi, të gjitha këto janë shtete me aspirata për të qenë anëtare të BE-së.

Shteti që lejon me ligj seksin nga mosha 11 vjeçare ësht Nigeria.

Shteti që ndalon seksin deri në moshën 21 vjeçare ëhhtë Bahrain.

Sipas DailyNation, Franca ka fuçizuar ligjin që seksi konsesual mund të ndodh prej moshës 15 vjeçare.

Ndërsa disa shtete të Lindjes së Mesme dhe Afrikës nuk kanë far limit të moshës për seks legal, pasi që në këto shtete lejohet martesa e vjazave prej 9 ose 10 vjeç. Këto shtete janë si: Afghanistani, Irani, Kuvajti, Libia, Maldive, Omani, Pakistani, Katari, Sudani, Arabia Saudita, Jemeni, Emiratët e Bashkuara Arabe.