Top 7 gjërat që nuk i dini për “haletin” tuaj!

Derisa ju meshkuj, e dini kryesisht fizikun e organit tuaj gjenital, po ju sjellim 10 gjëra që mund të mos i dini.

Sido që e quani: quk, pec, luc, rak, tarak, etj, duhet të dini se organi gjenital mashkullor është një ndër çelësat kryesorë për zhvillimin e mëtutjeshëm të njerëzimit, dhe rritjen e natalitetit, kjo i bie mos-shuajren e ekzistencës së njeriut.

Të gjithë mund të themi pa dyshime se organi gjenital i babait tonë ka funksionuar, siç ka funkcionuar edhe ai i gjyshit dhe stërgjyshit, e kështu me rradhë, me breza të njëpasnjëshme derisa të arrijmë shumë larg lindjes së njerëzimit.

Penisi është i lashtë. Vetëm në rast se po ju intereson, penisi më i vjetër i njohur daton 425 milion vjet mëparë dhe mbetjet e tij të fosilizuara i përkasin një artropode të quajtur “Ekplektik i Colymbosathon”, që do të thotë “notues i mrekullueshëm me një penis të madh” në greqisht.

Vlen të reflektohet në roli i organit gjenital mashkullor në mbijetesën e specieve tona dhe herën tjetër mos u befasoni se sa lehtë ju çohet (keni erekcion). Sa i përket riprodhimit, me t’u çu rrejshëm që mos me pas ku me e fut është më mirë sesa mos me t’u çu kur keni ku me e fut.

Siç shkroi dikur autori Mokokoma Mokhonoana, “Edhe aktori më i madh në botë nuk mund të fsheh kur i çohet”. Kjo na çon në faktin e parë të penisit.

1. Erekcioni juaj i parë (kur ju është çu për herë të parë):

Organi gjenital mashkullor është që nga fillimi i gatshë. Ka raste kut foshnja lind me erekcion ne penis. Bile, para se të lind, foshnja mashkull derisa ende është në barkun e nënës, në shumë raste nga ultrazëri kapen pamje të foshnjës me erekcion të plotë.

2. Penisi juaj është dy herë më i gjatë sesa që ju mendoni.

Shumë njerëz mund të marrin ngushëllim në këtë fakt: penisi është më i gjata sesa që duket. Në fakt, rreth gjysma e gjithë gjatësisë së penisit është vendosur brenda trupit tonë.

Ju mund të mendoni: “Epo, nuk është mirë për mua atje brenda”, por duhet të mbetet i lidhur me pjesën tjetër të anatomisë së trupit, kështu që ndoshta është më mirë që të mbetet edhe atje brenda gjysma e tij…

3. Miti i madhësisë së këpucës.

Që në vitin 1993 është një studim që gjatësia e plotë e penisit, brenda dhe jashtë trupit është sa edhe gjatësia e këpucës që personi specifik bart, pro kjo ka dal të jetë e pasaktë.

Tani më varet nga gishti i madh i dorës se sa është penisi pa erekcion, apo thonjtë e gishtit të madh janë sa gjysma e trashësisë se penisit të personit specifik.

4. Mëngjesi me “haletin” të bërë DRU.

Çdo mashkull ka 3 deri ne 5 erekcione për një natë, madje edhe te fëmijët.

Ende nuk dihet pse kjo ndodh, por një teori shprehet se ndalon urinimin gjatë fjetjes, pasiqë kur penisi çohet, nuk mund të urinohet.

Por erekcioni gjatë fjetjes është një shenjë domethënës ee prognozës, pasi që ata meshkuj që kanë problem të kenë erekcion kur janë të zgjuar, me erekcionin në gjum kuptojnë se mungesa e erekcionit kur janë zgjuar është problem psikologjik (stres) e jo fizik.

Por, nëse nuk ka mashkulli erekcion as zgjuar e as në gjum, atëherë problemi është fizik.

5. Erekcioni final.

Deri tani mësuam për erekcionin e penisit derisa foshnja mashkull është në barkun e nënës e poashtu në gjum, por të mësojmë edhe për erekcionin të vdekjes.

I quajtur edhe epshi i engjujve ose erekcioni i terminalit, ndodh në momentet pas vdekjes.

Më së shpeshti, ndodh tek meshkujt që kanë vdekur nga varja; shkencëtarët besojnë se kjo mund të jetë për shkak të presionit në tru. Megjithatë, është raportuar gjithashtu pas vdekjes nga një plagë me armë zjarri në kokë, dëmtime në enët e mëdha të gjakut dhe helmimi.

6. Mund ta theni penisin.

Jemi të sigurtë se e dini që penisi nuk ka eshtra, që është gjë e pazakontë për gjitarët.

Megjithatë, është ende e mundur të thyesh penisin tuaj. Më së shpeshti ndodh gjatë një marrëdhenje të rreptë seksuale, ndonëse është dokumentuar të ndodhë me meshkujt që kanë rënë nga shtrati derisa e kanë pas penisin në erekcion.

Fraktura penile, siç njihet, është në të vërtetë këputja e mbulesës fijore të “cavernosa corpora”, i cili është indi që ngritet e forcohet kur mbushet me gjak.

Momenti i thyerjes shoqërohet nga një tingull “strrak” ose plasaritje, dhimbje intensive, ënjtje, dhe – paçuditërisht – dobësi/ndiheni të ligshtë.

Fatmirësisht, kjo nuk ndodh shumë shpesh dhe, trajtohet me shpejtësi, funksioni i plotë mund të restaurohet. Si një paralajmërim, nëse kjo ndodh me ju, mos lejoni që të ndalni seksin, por vazhdoni pas disa sekondave, më ngadalë.

Nga 42 rastet që jan% analizuar nga ekspertët në rastet e thyerjes së penisit, kjo ndodh në pozitën, kur mashkulli është i shtrir, kurse femra e ulur në penis dhe bë lëvizje shumë të shpejta poshtë e lartë.

7. Pa tru

Shumë meshkuj kanë pak ose fare kontroll se kur ejakulojnë (derdhen). Kjo është kryesisht sepse nuk involvohet fare truri.

Sinjali për t’u derdh vjen nga gjeneratori i ejakulacionit kurrizor. Ky rajon në kurrizin kurrizor koordinon funksionet e nevojshme.

Është normale që truri në kokë ka pak “dorë” në këtë qështje, si përshembull gjatë seksit nëse mendoni diçka tjetër, do të zgjatni kohën deri te derdhja, por shumica e vendimit se kur derdheni është nga boshti kurrizor./GazetaOra.com