Shpallje

A e dini se marrëdhëniet janë po aq të rëndësishme për shëndetin tuaj fizik sa janë dieta dhe stërvitjet? Sipas një studimi, të rriturit e izoluar social përballen me të njëjtin rrezik inflamacioni si ata që janë fizikisht joaktiv. Marrëdhëniet tona të para gjithmonë formohen me familjet tona gjatë fëmijërisë dhe shpesh përcaktojnë se si e shohim botën.

Këtu në GazetaOra.com që po ju përcjell në shqip nga Bright Side, ne ju sugjerojmë të merrni këtë provë psikologjike për të gjetur se si marrëdhëniet tuaja të para kanë formuar personalitetin tuaj.

Shikoni nga afër foton më poshtë. Cila familje mendoni se nuk është e vërtetë? Mos e mendoni për një kohë të gjatë, shkoni dhe vendosni me shpejtësinë e mendimit tuaj, këtu. Kur të kesh mbaruar, shkoni poshtë për të parë nëse mendoni mirë dhe mësoni pak për veten tuaj.

© depositphotos

Familja e parë

Nëse përgjigjja juaj është familja # 1, ndoshta nuk jeni një person i orientuar kah familja – të paktën jo në kuptimin tradicional. Ju i trajtoni miqtë tuaj si familjen tuaj të vërtetë, dhe duke i ndihmuar ata ju bën të lumtur. Ju gjithmonë përpiqeni të sjellni diçka të mirë në jetën e secilit. Ndoshta ju u rritët pa një figurë të fortë ati, prandaj ju gjithmonë bëni çmos që të jeni atje për njerëzit që kanë nevojë për ju – ashtu si bëri nëna juaj.

Kjo familje mund të mos jetë më e lumtur, por ata janë ende një familje e vërtetë. Nëna padyshim kujdeset për fëmijën e saj, duke mbajtur dorën dhe duke e mbrojtur atë nga babai i paarsyeshëm. Ju nuk doni që të rriten të tjerët si ju, prandaj keni zgjedhur këtë familje si të rreme.

Familja e dytë

© depositphotos

Nëse përgjigjja juaj është familja # 2, ju jeni fort i orientuar kah familja – nuk ka asgjë më të rëndësishme për ju sesa familja juaj. Ju besoni në ndërtimin e marrëdhënieve të qëndrueshme në besimin dhe angazhimin. Ju vëni nevojat e familjes suaj në fillim, nganjëherë edhe duke shpërfillur vetën nëse kjo do të thotë që ju mund t’i bëni të dashurit tuaj të lumtur.

Ju ndoshta keni vërejtur se njerëzit në foto nuk duken si një familje. Të rriturit nuk i kushtojnë vëmendje fëmijës dhe fëmija nuk po përpiqet të mbajë duart e tyre – ata gjithashtu mund të jenë një grup i të huajve që ecin së bashku. Duke qenë një person i vërtetë familjar, ju keni qenë në gjendje të vëreni menjëherë familjen e rreme.

Familja e tretë

© depositphotos

Nëse përgjigjja juaj është familja # 3, ndoshta vjen nga një familje jofunksionale. Për shkak të fëmijërisë tuaj traumatike, ju keni një kohë të vështirë duke u besuar njerëzve. Ju jeni të shqetësuar dhe bashkëveprimi me të tjerët shpesh është një sfidë për ju. Vazhdimisht i shqetësuar për të ardhmen, ju tentoni t’i stërmendoni gjërat.

Njerëzit në foto duken si një familje e dashur dhe e lumtur. Ata janë një familje e vërtetë. Prindërit pothuajse përqafojnë ndërsa ecin, dhe babai mban dorën e fëmijës. Rritja në një familje jofunksionale formoi pikëpamjet tuaja në një mënyrë të caktuar dhe ju bën të dyshimtë për marrëdhënie të shëndetshme. Ju nuk besoni se diçka e tillë ekziston me të vërtetë, prandaj keni zgjedhur këtë familje si të rreme.

A e keni menduar saktësisht se cila nuk ishte një familje e vërtetë? Ju lutemi të shpërndani SHARE te shoqëria juaj në Facebook ose Facebook Messenger që t’i sfidoni ata.