Qantas filloi fluturimin e saj të ri non-stop nga Perth në Londër. Duke mbuluar një distancë prej më shumë se 9.000 milje dhe duke marrë 17 orë, 20 minuta në dalje, fluturimi i ri nuk është vetëm shërbimi i parë komercial i planifikuar non-stop në mes të Australisë dhe Evropës, por gjithashtu renditet si fluturimi i dytë më i gjatë në botë nga distanca dhe fluturimi i ri më i gjatë i Qantasit. Ky fluturim vjen vetëm tre muaj që kur United filloi shërbimin e tij midis Hjustonit dhe Sidneit.

Tani që fluturimi i ri ka hyrë në shërbim, këtu është një listë e azhurnuar e fluturimeve më të gjata në botë nga distanca.

10 Fluturimet më të gjata në Botë

9. Etihad: Abu Dhabi – Los Anxheles

Largësia: 8,390 milje
Koha e fluturimit: 16 orë, 30 minuta
Avioni: Boeing 777-200LR