Shpallje

Qytetet anembanë Kosovës (përpos kryeqytetit) kanë të zhvilluar njëfarë lloj turizmi, ai është turizmi i çertifikatave të lindjes.

Banorët e rretheve tjera të Kosovës ju ndodh periodikisht, e shpesh për anëtarë të ndryshëm të familjes, që të vizitojnë komunat prej nga e kanë prejardhjen, që të nxjerrin çertifikatë të lindjes në komunë.

Për këtë qështje, sot, në profilin e tij në Facebook ka shkruar showmani dhe punëtori i palodhur mitrovicas e i tërë Kosovës Fehmi Ferati. Z. Ferati është shprehur si në vijim:

“Mitrovica ka të zhvilluar “Turizmin e çertifikatave të lindjes”. Të larguarit vijnë deri në komunë e pastaj pijnë edhe një kafe! Impakti i zhvillimit ekonomik lokal!”/GazetaOra.com