Vet jeton me qira e në kredi, shtetit i ka blerë shtëpi!

19 vitet e pasluftës na kanë shkuar duke mos i ndalur ankesat për jetesë jo të mirë dhe jo të sigurtë. Për çka edhe kemi të drejtë.

Por nëse shikohen përfitimet dhe hargjimet familjare në Kosovë, i bie që çdo familje që ka disa të punësuar, kurse jeton me qira apo është edhe në kredi bankare, por në anën tjetër kushtimisht të thuhet shtetit i ka blerë nga një apartment, vetëm nga pagesat e taksave, etj.

Ja një llogaritje e thjeshtë:

Nëse një familje i hargjon në muaj 1.000 euro, nga ato rreth 300 euro i ka paguar taksa.
Pagesa e taksave janë, si përshembull:
Dogana, Akciza, TVSH, Taksa Ekologjike, Taksa në rrugë, etj…

Nëse e bëjmë një përllogaritje të thjeshtë do të kemi këtë rezultat:
300 euro x 12 muaj = 3.600 euro në vit
Pastaj… 3.600 euro në vit x 19 vjet liri = 68.400 euro

Pra, një familje vetëm për hargjime për jetës i ka dhënë bugjetit të Kosovës mbi 68.000 euro para.

Në këtë shumë nuk hyjnë pagesat për Trust, tatimet në të ardhura dhe format e tjera të tatimit.

Nese një familje do të dilte në treg me 68.000 euro, do të blente një banesë 150 m2 në Fushë Kosovë ose do të blente 3 automobila ZERO ZERO kilometrazhë, apo mbi 60 iPhone X.

Apo edhe më e keqja e kësaj, me këto para do t’ia siguronte pushimet verore në bregdetin Shqiptar jo vetëm familjes por edhe nipave e mbesave.

Dhe, shtrohet pyetja, ku janë këto para???
Ekonominë nuk e kemi të zhvilluar.
Sistemin arsimor e kemi si mos më keq.
Kaosin e jetës së përpëlitur në mafia, ,drogë, degjenerim, e varfëri.

Kurse paratë dikush i ka vjedhur, paratë diku janë. Dhe, ne e edhe BE presim që kjo klasë politike e qeverive të pasluftës të sjell rend dhe formim e përparim të shtetit!!!/GazetaOra.com

SPONZORIZIM: Për shpallje të vogla që nga viti 2000, vizitoni www.SHPALLJE.biz