Shpallje

Si 5 vjeçar: I vdiq babai.
Si 16 vjeçar: Lëshoj shkollimin.
Si 17 vjeçar: U përjashtua nga 4 punë të ndryshme.
Si 18 vjeçar: U martua dhe u bë konduktor treni.
Si 19 vjeçar: U bë baba i një vajze.
Si 20 vjeçar: Gruaja e la dhe morri vajzën një vjeçare me vete. E la të vetmuar.

Si 22 vjeçar: Ju bashkua ushtrise aplikoi për shkollë të juridikut dhe u refuzua pasi që është refuzuar edhe nga shkolla dhe punët që ka aplikuar.

Pastaj u bë shitës sigurimesh dhe pasi humbi punën për shkak të krizave të asaj kohe, u bë kuzhinjer dhe enëlarës në një kafene të vogël afër shtëpisë së tij.

Si 65 vjeçar: U pensionua, dhe në ditën e parë të pensionimit pranoi pensionin e tij, një qek prej 105 dollarë…

Pastaj është ndier që të bëj vetvrasje, u ul nën një pemë dhe filloi të shkruaj një letër lamtumirëse kur papritmas një ide i përshkoi mendjen. Ai në njëfarë mënyre kishte ndjenjën që mundet edhe më shumë të arrihet në jetë, ende, dhe ai mund të bënte diçka që është ndryshe nga të tjerët.

Ai morri borxh 87 dollare për të blerë një fërguese me vaj dhe disa erëza të reqetës së tij.
Ai jetonte me këtë reqetë dhe vazhdonte të pranonte refuzime.
Më në fund, kur gjithëka dukej që ka dështuar, restauranti i dha momentin e tij, dhe KFC u lind.
Si 88 vjeçar: Ai u bë multimiljarder.

Ky person ishte Colonel Sanders.

Morali: Kurrë nuk je i vjetër të fillosh të bësh ëndrrën tënde realitet.