Gazetari dhe njohësi i mirë i gjendjes në Kosovë Mefail Bajqinovci, në profilin e tij në Facebook, ka shkruar si mëposhtë:

Se ka varfëri të madhe në vendin tonë tregon numri i madh i aplikantëve në konkurse.

Për 300 vende të reja të punês në polici kanë konkuruar 17 600 persona.

Për 120 vende të punës në burgjet e Kosovës vitin e kaluar kanë pas aplikuar mbi 7500 persona.