Shpallje

Nga Ilirjan Blloshmi- Thonë se njeriu vdes kur nuk i mbetet dinjitet më. Sot Edi është gjallë por Rama politikan “vdiq” mbrojtja që i bëri Xhafës, thjeshtë e ka bërë Ramën një fantazmë që ecën mbi tokë, një fantazmë që qeveris, koncesionarët, hajdutët, kriminelët, kullëndërtuesit. Ai po ja arrinë të qeverisë duke përdorur simulakrat(simulacrum) ndjaj popullësisë së thjeshtë. Simulakra ka të bëjë me zëvendësimin e realitetit me simbole dhe shenja, në mënyrë që përvoja njerëzore të jetë produkt i saj. Filozofi i njohur bashkëkohor.Jean Baudrillard ka shkruar mfjatushëm për simulakrën, e si duket Rama po e zbaton në pikëmëri këtë filozofi. Shkarkimi i disa zyrtarëve “live” e bën Ramën thjeshtë një simulakrun. Ashtu si simulacra dhe Rama po ndëryhnë në realitetin tonë ai nuk po fsheh një realitet, ai thjeshtë po fsheh cdo gjë si realitet.

Sot Rama është përballë tre personave më të informuar të momentit. Sot “trekëndëshi i bermudës” Tahiri-Llalla-Xhafaj e kanë kryqëzuar aq këq sa guri i fundit për të është të gelltitë corbën që “brinjët” e këti trekëndëshi gatuan nën hundën e tij. Në monologun që Rama bëri sot është thjshtë një mësazh për grupin e “trekëndëshit të bermudës” që jëmi këtu, nuk ju lëshoj por janë ndërkombëtarët që po më detyrojnë. Sot më shumë se kurrë këta tre burra i bashkon një gjë. Mosndëshkimi nga drejtësia. Edi Rama e di këtë gjë shumë mire.

Edi Rama njihet për artikulimin e tij nëpër fjalime dhe sot bëri të njëtën gjë, foli gjat e gjërë për të mos thënë asgjë. Rama e ndjen se këmbët e karriges së pushtetit nuk i mbron as Vasilika e as Uilsi. Edi nuk e lëshoj sot Xhafën se nuk e lan ata të Bashkisë së Tiranës, nuk e la dhëndri i PS-së por nuk e la as dhëndri i vetë Xhafës. Sot Edi nuk lëshoj Xhafën për hir të Lu-së. Edi sot pa “vdekjen” politike të tij, nga sot Edi filloj të transferoje pushtetin e tij në menyrë që mos ndëshkohet për zullumet. “Vdekja” politike e Edit filloj sot, e funeralbërsit janë Xhafa-Tahiri-Llalla, nën eskluzivitetin e Erion Veliajt.