Shpallje

Kosova është miratuar si anëtar e Federatës Ndërkombëtare të Skijimit (FIS) në Kongresin e organit drejtues.

Ky votim u mor në Kongres, i cili u mbajt në Kosta Navarino në Greqi.

Ski Asociacioni i Kosovës u zgjodh si anëtare e asociuar e FIS dy vjet më parë.

Pretendohet se pas zhvillimit të mëtejshëm të aktiviteteve, Ski Asociacioni i Kosovës ka të drejtë të bëhet anëtare e plotë, gjë që edhe ndodhi.

Vendimi u miratua nga Kongresi me një votë.

FIS tani ka një total prej 128 federatave kombëtare anëtare të plota.

Dy shoqata të tjera kombëtare të skive u miratuan gjithashtu nga anëtarët e asociuar nga Kongresi.

Republika e Domenikane dhe Jordania u mbështetën nga federata.

Kryetari i komisionit të financave të FIS dhe arkëtari Sverre Seeberg deklaroi se më shumë se 50 përqind e të ardhurave të tyre u paguhet anëtarëve.

Financimi vjen përmes një pagese të dividentit të shpërndarjes së veçantë duke përfshirë rezultatin e periudhës 2016-2017.

Periudha shfrytëzoi 15 milionë franga (11 milionë euro / 15 milionë dollarë / 12,7 milionë euro) për anëtarët.

Mbështetja financiare e Shoqatës Kombëtare të Skive për periudhën 2018-2019 do të jetë 10 milionë franga (7,4 milionë euro / 10 milionë dollarë / 8,5 milionë euro).