Shpallje

Mbi 2,500,000 vajza të reja vitin e kaluar u regjistruan në një faqe interneti që specializohet në bashkimin me njerëz me dëshira, qëllime dhe interesa të veçanta, duke kërkuar sponsorizime për të paguar për shpenzimet e studimit.

Nëpërmjet faqes së vajzave të reja gjejnë burra të moshuar të pasur që janë të gatshëm të paguajnë për shërbime të ndryshme.

Mund të jetë shoqërues për një udhëtim, darkë ose një udhëtim, por në shumë raste është edhe shërbime seksuale.

Pagesa mujore e anëtarësimit në faqe nuk është e njëjtë për të gjithë. Studentët paguajnë rreth 20 euro, dhe sponsorët ose sponsorët rreth 80 euro.

Të ardhurat mesatare vjetore të një sponsori janë 200.000 euro, megjithëse kjo nuk verifikohet pasi që vetë njerëzit i shkruajnë në të ardhurat e tyre.

Për të fituar një pasqyrë më të mirë për një partneritet të tillë përmes faqes, një anëtare që sapo u paraqit si Kristina nga Las Vegas, tregoi historinë e saj. Ajo është aktualisht në magjistraturë në Miçigan dhe u bashkua me këtë faqe disa vjet më parë, kur xhaxhai i saj i cili e kishte paguar shkollimin e saj vdiq.

“Kur pashë pagesat e shkollimit që po më mblidhen, përpilova të gjitha shpenzimet e studimit, sa shumë do të hyja në borxh. Mendova se nuk mund ta përballoja … Do të paguaj për vite, ” tha Kristina, e cila kishte diplomuar studimet universitare për projektuese të modës dhe teknologjinë për njohjen e mallrave.

Pastaj një çift miqësh i treguan për këtë faqe dhe e nxitën atë për të gjetur një sponsor që do të paguante shkollimin e saj. Pasiqë edukimi i saj ishte prioritet, ajo mendonte se ajo do të ishte ndryshe nga vajzat e tjera në këtë faqe sepse ajo nuk ishte aspak e interesuar në dhurata të shtrenjta ose para. Kristina nuk ofroi seks për para, por ajo njeh shumë vajza që ofrojnë seks për sponzorët, apo sheqer-babi.

“Unë nuk jam personi që e dëshiroj seksin për një natë, dhe sidomos jo me njerëz që vijnë në Vegas për disa ditë. Pra, nëse e marrë atë ofertë, do ta refuzoj. Nuk është për mua. Në profilin tim, është e qartë se unë jam duke u shkolluar dhe paratë që marrë janë për studime. Ky lloj sinqeriteti kërkohet nga anëtarët e këtij rrjeti social, ” shpjegoi ajo.

Gjatë dy viteve të fundit, aq saë është anëtare e faqes, Kristina thotë se ajo ka tre sponsorë të përhershëm që e ndihmojnë atë me shkollim. Burrat, të paktën njëri prej tyre që ka një grua dhe një fëmijë, po pyesin sa kam borxh për shkollimin ose për gjëra të ngjajshme, si kostoja e përdorimit të laboratorëve, librave, kostove të qirasë dhe ushqimit, kështu që ata shkruajnë një qek. Ajo thotë se ka paguar rreth 9,000 dollarë borxhe për libra dhe pagesa për shkollim.

“Njerëzit janë më të gatshëm të japin për dikë që është modest dhe i këndshëm sesa dikush që është para profilit të tyre dhe ka shkruar në mënyrë strikte për të kërkuar këtë dhe atë shumë parash për shërbime të ndryshme si shpagim, dhe se prej këtij lloj prezentimi sponzorët serioz ikin sa më larg”, shpjegon Kristina.

Kristina ka marrë edhe para shtesë nga sponsorët e saj pas afatit të testimit për të paguar qiranë dhe harxhime të tjera. Sponzorët gjithashtu paguajnë për udhëtimet e saj, por në fund të tregimit ajo është ajo që ka kontroll. Nëse ajo nuk ka – ajo nuk do.

Kristina do të kryej edhe dy semestra deri në fund të studimeve të magjistraturës dhe pastaj shpreson të shkojë në juridik. Në këtë moment, ajo mendon se nuk do të jetë në faqe për një kohë si ofertë për sponzorët.

Kur ajo nuk ka shumë detyra në shkollë, ajo punon si kamariere dhe klientët e saj të pasur paguajnë të ulen në tavolinat në seksionin VIP të klubit. Ajo thotë se kjo punë është një tjetër burim i të ardhurave kështu që ajo nuk do të varet vetëm nga sponsorët. Por fitimi për këtë është diçka më pak se ajo që fiton nga sponsorët e saj.

Ajo tani vlerëson shumë marrëdhënien e saj me sponsorët dhe ajo është e kënaqur dhe thotë se është personi me të cilin ajo mund të udhëheqë një bisedë intelektuale dhe të shkojë në opera ose darkë dhe që në fund të përshëndeten dhe, pa seks të përfundojnë natën. Nga ana tjetër, megjithëse është e kënaqur që Juridikun do ta përfundoj pa borxhe dhe të të filloj jetën me karrierë profesionale nga ZERO, ka ende njerëz në jetën e saj të cilët nuk e dinë se çfarë bën dhe që nuk i kuptojnë marrëdhëniet e saj me sponsorët.

“Unë kam qenë duke luftuar për një kohë të gjatë me komente negative të njerëzve në këtë faqe dhe mbi mua, për të mos folur për reagimet kur them se dikush më sponsorizon mua. Njerëzit dëgjojnë fjalët e sponsorëve dhe automatikisht kanë komente negative, por unë thjesht duhet të injoroj gjëra të tilla, ” shpjegon Kristina.

“Duke marrë parasysh gjithë këtë, është e mirë për mua dhe ardhmërinë time, por mendimet e të tjerëve nuk do të më ndihmojnë në të ardhmen”, përfundon Kristina.

Por, shtrohet pyetja a ka raste të tilla në trojet shqiptare. A ka sponzor të të rinjëve edhe tek ne. Sa përcjellen të rinjtë nga famljet e tyre? Sa herë të rinjtë shkojnë në shtëpi me ndonjë veshje të re apo një telefon ose tablet që nuk e ka pas mëparë, dhe mund të gënjejnë prindërit se të shoqërisë janë, apo gënjeshtra të ngjajshme.

Nëse mendoni që dini ndonjë rast të ngjajshëm apo të pazakonshëm të të rinjëve, na shkruani në fanpage tonë në Facebook duke klikuar në m.me/gazetaora