Një 60 vjecar është përfshirë ditën e ndjeshme në një situtatë aspak normale përsa i përketë fatit të jetës së  tij. Ai ka marr mbasditen e së martës një pedalon pranë pistës Kosova në Durrës dhe ka dal në ujërat e detit Adriatik.
Moment nga i cili ka humbur dhe orinetimin.

Si pasojë e errësirës shtetasi Lulzim Hajdaraj ishte larguar 3 milje nga bregu gjë e cila ka bërë të humbasi orientimin.

Pas raportimit nga një anije në Radë, Kapitaneria e Portit ka njoftuar Policinë Kufitare në orën 06:15 për ta shpëtuar ate. Ai u gjet në gjendje shoku dhe i pavetëdijshëm si pasojë e detit dhe lodhjes.