Shpallje

Gazetari dhe aktivisti i shoqërisë civile Marjon Gorica ka reaguar ditën e sotme në rrjetet sociale në lidhje me refuzimin që ambasada Amerikane në Shqipëri i ka bërë për të udhëtuar drejt këtij kontinenti.
Ai ka qenë ditën e sotme në ambasadë ku dhe është njohur me vendimin e ndalimit të udhëtimit drejt Shteteve të Bashkuara të Amerikës.
Në qendrimin e tij Gorica ka reaguar ashpër ndaj ambasadorit Amerikane duke e cilësuar atë si një person i cili gënjeu një Komb, një person që fliste për moral dhe sistem demokratik.
POSTIMI I PLOTË:
Do të përdorë frymën e urrejtjes për një shtet ‘demokratik’ i cili të mohon lëvizjen për arsye turistike.
Ditën e sotme kam qenë në ambasadën Amerikane, ambasadë kjo e cila për mendimin tim duhet të shpallet non grata përvetë faktin e injorancës që përcjell tek qytetarët shqiptar.
Pikërisht është kjo ambasad ajo e cila kryen diferencime ndërmjet popujve ndërkohë që ne vazhdojmë ta ‘duam’.
Sot mu mohua lëvizja e lirë drejt SHBA-ve. Si një i ri, sot mora mesazhin që jo cdo kush mund të shkoj në këtë shtet që na flet për moral, demokraci, liri, shoqërizim apo cfarë do lloj gjëje tjetër.
Të jesh me nënshtetësi Greke, Italiane apo të tjera europiane lëviz drejt SHBA-së pa asnjë lloj problemi, por të jesh shqiptar përvec se duhet të paguash para se të hysh në ambasad nuk të lejojnë të shkelësh në këtë kontinent, aq më tepër kur nuk japi arsye se pse të mohohet dicka e tillë?
Vendosa t’i drejtohem ambasadës Amerikane për një lëvizje timen me datë 10 korrik drejt Shteteve të Bashkuara, lëvizja kjo e cila konsiston në disa ditë pushimi deri me datë 20 korrik. Mbase arsyeja dhe frika e tyre është tek problem i rikthimit në Shqipëri, por cfarë ndodh këtu?
Këtu njihemi me një tjetër rast të dështimit të një shteti i cili e ka të pamundur të konstatoj qytetarët që kanë shkelur në të e t’i rikthej pas në vendet e origjinës. Shtet ky i cili na flet për moral në mes të Tiranës me një palo ambasador të blerë e të shitur sa lartë posht, si ato kurvat që rrijnë me personat të cilët i paguajnë më tepër.
Na foli në Shqip, për peshq, ky peshkatar i lodhur dhe i pa moral, i cili përmendi dhe 3-4 emra publikisht, por aq ja mbajti dhe nuk pati frymë e guxim të përmendi emra politikanësh, deputetë, ministra, ish ministra etj.
Na foli për vettingu ky i cili duhet të kaloj në vetting për të deklaruar se sa është shitur e është blerë. Ky që blihet e shitet për dreka e darka nëpër restorante duke kërcyer me deputetë apo ministra.
Ky që sot ka humbur të gjithë reputacionin e tij si ambasador.

Me pak fjalë një copë MASHTRUESI i cili mashtroi një popull e do të mbetet këtu në mesin tonë si ambasadori që pati vetëm llafe duke mashtruar një Komb. Ambasadori që kërkonte të tërhiqte vëmendje mediatike e t’i bënte presion klasës politike, mbase dikush kollitej tek ai. E sigurisht që janë ‘kollitur’ tek ai, pasi peshqit mbetën në det e tigani në zjarr.