Shpallje

Nëse ju ka rënë rasti të shihni nëpër filma, lajme të ndryshme apo fotografi të ushtarakëve amerikan dhe keni vënë re që simoli I vendosur në krahun e tyre është ndryshe nga origjinali.
Të gjithë jemi kureshtar pse ndodh kështu.

Cdo simbol vendoset me kujdes dhe gjithë secili ka një arsye të vecantë.

I referohemi rastit në fjalë, tek Ushtria Amerikane shpesh e kemi vënë re që flamuri është I vendosur mbrapsht.
Sipas Rregullit Ushtarak 670-1, thuhet: “Bandazhi i flamurit amerikan duhet të vendoset, në shpatullën e djathtë ose të majtë, në atë mënyrë që fusha e yjeve të jetë përpara, ose në anën e djathtë të flamurit”.

Kur vishet në këtë mënyrë, ai jep efektin e flamurit duke valuar, përderisa personi që e veshën ecën përpara.