Në mars të vitit 2017, Facebook ndaloi të dhënat e përdoruesve që përdoreshin për mbikëqyrjen e qeverisë pas presionit nga grupet e lirive civile të shqetësuar rreth synimeve të disidentëve dhe protestuesve.

Sipas Wall Street Journal, “Crimson Hexagon” ka “kontrata për të analizuar të dhënat publike të Facebook për klientët duke përfshirë një organizatë jofitimprurëse ruse me lidhje me Kremlinin dhe shumë agjenci qeveritare të SHBA”.

“Ne nuk u lejojmë zhvilluesve të ndërtojnë mjete vëzhgimi duke përdorur informacion nga Facebook apo Instagram,” tha një zëdhënës i Facebook në një deklaratë.

“Ne i marrim këto akuza seriozisht, dhe ne i kemi pezulluar këto aplikacione derisa ne hetojmë.”

SPONZORIZIM: Për shpallje të vogla që nga viti 2000, vizitoni www.SHPALLJE.biz