Shpallje

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiç në një prononcim për revistën Globus të Zagrebit tha se të gjithë serbët e dinë se Kosova është e humbur, por se ai do të bëjë gjithçka për të “kthyer çfarëdo që mundet”.

“Të gjithë serbët e dinë se e kanë humbur Kosovën, por unë do të bëjë gjithçka në fuqinë time për të marrë atë që mund të marrim, në mënyrë që në fund të fundit kjo të mos konsiderohet si një humbje e plotë”, ka thënë Vuçiç.

Ai shtoi se “të gjithë po e sulmojnë, dhe në këto sulme nuk zgjedhin fjalë apo mjete, por asnjëri prej tyre në të vërtetë nuk dëshiron që problemi i Kosovës të zgjidhet”.

“Nëse unë shoh se diçka është e mirë për Serbinë, unë do ta shtyjë atë agjendë përpara, pavarësisht nga pasojat. Ju e shihni se kam arritur disa rezultate të prekshme, veçanërisht në aspektin ekonomik. Borxhi publik i Serbisë është reduktuar, me anë të masave të ashpra janë arritur rezultate të prekshme. Por ata që mendojnë dhe kështu veprojnë, se kanceri mund të shërohet me aspirinë, ose ia duan të keqen Serbisë, ose janë budallenj”- u shpreh Vuçiç.