Shpallje

A është Shqipëria një vend me pasjen në nivele të larta të sigurisë ushqimore?

Sipas një sondazhi të zhvilluar nga First Media Netëork vihet në pah një problematik në lidhje me sigurinë ushqimore. Qytetarët ndihen të pa sigurt me produktet ushqimore të cilat ndodhen në tryezat e tyre, gjë për të cilën fajësojnë direkt institucionet. Kjo për vetë faktin e neglizhencës nga ana e tyre.

Shqetësim ky i ngritur dhe mediatikisht pas disa rasteve abuzive të cilat kanë ndikuar në jetën e qytetarëve.

Institucioni me përgjegjësitë më të mëdha, Autoriteti Kombëtar i Ushqimit duhet të vijoj punën intensive për rritjen e sigurisë ushqimore e jo të kthehet në një bandë gjobëvënie.