Kosova po shitet lirë

Shkruan: Bekim Rexhepi

Ne shqiptaret e Kosovës e dimë që ky përfaqësim politik është një kalkulim politik i mafisë së organizuar që përfaqësohet nga gangsterët e UÇK-së: Thaçi, Veseli, Haradinaj. Por, papërgjegjshmëria e tyre ne emër të Kosovës nuk mund të jetë kalkulim i përgjithshëm politik i shqiptarëve.

Skandalet diplomatike të burrështetasve shqiptar nuk kanë të ndalur; Behgjet Pacolli, ka thënë se ne mes të Serbisë dhe Kosovës nuk duhet të ketë kufij dhe se “topi duhet të transferohet në fushën e ekonomisë. Madje ka thënë se me serbet nuk kemi pasur kurrë probleme, kemi jetuar gjithmonë me ta”!.

Këtë deklaratë të Pacollit dhe këtë logjikët tij primitive për të mashtruar dikë jashtë kozmosit, vërtetë nuk ka kuptim. Askush nuk do ta besonte, madje as vetë serbet, lere më shqiptarët qe do të duken të fyer nga shtetari i tyre. Serbët pas kësaj deklarate me të drejtë do të thonë sa budalla janë këta shqiptaret, ne i shkërrdhejnë dhe prapë kanë kurajë të na falin.

Ndofta, duan që serish t’i shkërrdhejmë. Ndryshe nuk do të mund të kuptohej Behgjet Pacolli, një tip vërtetë pederast. S’ka se si të kuptohet ndryshe kjo deklaratë kjo logjikë me papërgjegjësi politike, që përfaqëson në emër të Kosovës dhe shqiptarëve.

Më këto lloje deklaratash nuk ka më kuptim politika shqiptare, sepse hapur kërkon vasalitet të ri të Serbisë në Kosovë. Vret hapur pavarësinë e Kosovës, njohjet ndërkombëtare, luftën dhe sakrificën e popullit për liri, përçmon heronjtë e rënë dhe gjakun e derdhur të tyre.

Ky është kulmi i papërgjegjshmërisë politike të një zyrtari politik shqiptar që duket se përfaqëson Kosovën. Ne shqiptaret e Kosovës e dimë që ky përfaqësim politik është një kalkulim politik i mafisë së organizuar që përfaqësohet nga gangsterët e UÇK-së: Thaçi, Veseli, Haradinaj. Por, papërgjegjshmëria e tyre ne emër të Kosovës nuk mund të jetë kalkulim i përgjithshëm politik i shqiptarëve.

Këto skandale politike e diplomatike duhet të ndalen tani menjëherë, nuk ka kohë për të humbur populli shqiptar, njerëzit e saj të devotshëm që janë shkelur dhe strukur nga bandat kriminale e politike ne vend.

Këto tendenca regresive dhe këto përmbysje politike që po përfaqësojnë pushtetarët aktual po shkaktojnë frikë dhe shqetësime në shoqëri, e cilat duhet të alarmohet sepse luhet me fatin politik të një vendi nga disa interesa të individëve politik qe nuk konvertojnë me interesin madhor të vendit. Populli duhet ti shporrë këta gangster nga mundësit e tyre kriminale për ta kriminalizuar edhe më tej fatin e tij të përgjithshëm për ca nderskamca politike të parëndësishme që i vëhen nga disa faktor sensasivë.