Shpallje

Nga Marjon Gorica
Nëse duam të kemi një treg mediatik të lirë dhe të pavarur, një media që të bëj detyrën e saj edukuese dhe informuese, është e nevojshme dhe e menjëhershme një monitorim dhe verifikim i pasurive të drejtuesve të tyre.
Për fat të keq të gjithë e dimë dhe e kuptojmë ekzistencë se si këto lloj “mediash” po mbizotërojnë. Duke filluar që nga ambjenti ku ushtrojnë aktivitetin dhe tek luksi i drejtuesve të tyre. A është kaq e lehtë dhe me kaq përfitime sa të mbash një media online?
Kemi fakte ku media prestigjoze si gazeta apo televizione e kanë pasur të pamundur pagesën e stafit, ndërkohë sot kemi një tjetër qasje.
Portale, portale dhe vetëm portale… Por si mbahen këto?
Thua që biznesi sot të jetë kaq i interesuar sa të investoj për marketing tek to, kur fare mirë atë shumë monetare që jep, madje dhe më pak ta përdori në faqen e Facebook apo Instagram dhe mund të siguroj shumë më shumë shikueshmëri.
Si mundet një faqe online, informuese apo PRESIONUESE të ketë fuqi monetare sa të shpenzoj me miliona lekë vetëm për marketingun e saj. Thua të jetë kaq e mundur që të mbash sot, minimumi 5 gazetar me paga, një ambjent qendrimi dhe shpenzime të tjera promocionale?

Fatkeqësisht duhet ta pranojmë që sot kemi disa persona me emër në të shkuarën, por që sot janë kthyer në antipatik në këtë shoqëri.
Kudo ku shkon, pyet dhe diskuton, të gjithë në pamje të parë nxjerrin konkluzionin që një pjesë e madhe e këtyre portaleve online mbahen me gjoba ndaj individëve apo biznesit.
Ndaj, sot realisht duhet një spastrim i tregut mediatik online, jo nga AKEP, por nga Prokuroria!