Ngjarja e ndodhur në Gjirokastër, ku një i ri u vra nga policia shqiptare ka ngjallur shumë reagime tek grekët. I tillë është dhe qendrimi që ka mbajtur ish këshilltari i kryeminsitrit Samaras.

Ai ka folur me tone të ashpëra, madje duke kërkuar sulmimin e Shqipërisë nga forcat ajrore greke.

“Kranidiotis “Forca Ajrore greke te bombardojne Shqipërinë” .. .në hakmarrje për vdekjen e 35-vjeçare Konstandini Katsifos. Zgjidhja është për të bombarduar selinë dhe kampin e forcave speciale të policisë shqiptare, qe Rama te marre kete mesazh” sipas Failo Kranidiotis, kreu i së Drejtës së Re dhe këshilltar i besuar më parë të kryeministrit Antonis Samaras.

Ky ishte mesazhi i politikanit të famshëm të djathtës ekstreme, në lidhje me çfarë ka ndodhur dje me 28/10 në fshatin Vouliarati ku burrat Policia shqiptare qëlloi për vdekje të 35-vjeçare Constantine Katsifos. Në fakt, ka thënë se “e vetmja mënyrë Rama dhe banda që të pretendojë për të marrë mesazhin e forcave të sigurisë”, shkruan gazetari.