Shpallje

Nga Silvana Pirraçi

Duhet të kemi brenda qenies tonë pikësëpari virtytin, që më pas të kemi mundësinë të realizojmë miqësinë e vërtetë”. Ciceroni(Mark Tul Cicero)

Ne të gjithë (ose ndoshta shumica prej nesh) kemi miq; ata njerëz që vijnë në jetën tonë dhe sjellin ndryshime. Natyrisht, ky ndryshim mund të jetë pozitiv, negativ ose i nuancuar. Ata individë, pavarësisht nga ajo që mund të sjellin, janë të nevojshme.

Prandaj, le të flasim për atë që e bën një miqësi të madhe dhe si ta mbajmë atë për aq kohë sa të jetë e mundur. Pse është miqësia kaq e rëndësishme?

Epo, ka vetëm aq shumë sa jemi të vetëdijshëm për individë të zënë. Është gjithmonë mirë që të kemi një sistem mbështetës të besueshëm, si dhe të marrim komentet rreth rritjes sonë. Shpesh mund të bëjmë gjëra që nuk jemi në dijeni dhe një mik i vërtetë gjithmonë e di kur të na ndihmojë të vendosim gjërat drejt. Si e mbajmë një miqësi të ngushtë? E pra, le të kujtojmë se askush nuk ka nevojë për shumë miq, por ne kemi nevojë për besnik dhe të vërtetë.

Të ruash një miqësi është ta trajtojmë atë siç na ka vlera të mëdha; pra, të njiheni më mirë me personin ose me njerëzit. Ruaj atë lidhje duke takuar, ndarë dhe punuar së bashku.

Çdo aktivitet i përbashkët do të përforcojë miqësinë. Njerëzit kanë kaq shumë për të sjellë në jetën tonë, dhe ne kemi aftësinë për të bërë të njëjtën gjë. Shpeshherë harrojmë sa e rëndësishme është të ndash jetën dhe intimitetin me njerëzit që me të vërtetë kujdesen. Le të përpiqemi të mos harrojmë se, si studentë, një nga problemet tona kryesore është që ne harrojmë fytyrat në vend që të përpiqemi t’i kuptojmë ato. Gjithkush po kalon nëpër diçka, sidomos gjatë viteve të tyre akademike.

Ndoshta nëse ndalojmë dhe thjesht përshëndesim dikë, mund të ndryshojë opinionin e dikujt për gjërat më mirë. Është e rëndësishme që t’i çmojmë miqtë tanë dhe t’i përkujtojmë për pjesën e tyre të veçantë në jetën tone!!!