Shpallje

Autizmi llogaritet si crregullim neurobiologjik, që kufizon njeriun të komunikojë, të socializohet me të tjerët dhe shpesh-herë karakterizohen edhe me vetëmbyllje të skajshme.

Përderisa shkaqet e këtij crregullimi nuk dihen, por për herë të parë një person me këtë crregullim u paraqitë në Francë.

Në vitin 1901, psikologu frances Afred Bine bëri një test psikologjik të fëmijëve nga mosha 03-13, ne te gjitha fushat lendore.

Një hulumtim mbi fëmiun autik, tregoi qartë shenjat e përmenduara të këtij sindromi, poashtu, tregoi intelegjencën e lartë në shkencat e natyrës./Përgatiti: Argjira Ukimeri – Prizren, Nëntor 2018