Çka kanë të veçantë sytë e gjirafës

Është ndër shtazët më të gjata në botë.

Karakteristikë e saj është qafa e hollë dhe e tejzgjatur.

Mënyra që e bën këtë shtazë më të vecantë, janë sytë.

Sipas shkencëtarëve, është e vetmja (shtazë në rruzullin tokësor) që mund të dallojë ngjyrat, pasi sytë e saj janë gati të ngjashëm me sytë e njeriut./Përgatiti: Argjira Ukimeri – Prizren, Nëntor 2018