Diçka rreth duhanit (nikotinës)

Është një bimë e famiiljes Solanaceae.

Të njëjtës familje i takojnë domatja dhe patatja.

Sipas hulumtimeve, tregohet qartë se për herë të parë duhanin e kanë kultivuar fisi i Majave.

Më vonë, kjo bimë me shpejtësi të madhe u përhap edhe në mbarë botën./Përgatiti: Argjira Ukimeri – Prizren, Nëntor 2018