Shpallje

Në botën antike, respektimi i të drejtave të njeriut, personaliteteve shtetërore, dhe kushtetuta e vendin ishin prioritet.

Edhe në Izrael, vlente ky respekt. Sidomos kur ishte cështja e martesës, izraelitët i kushtonin rëndësi të madhe. Sot e 2000 vjet, martesa në këteë vend tregon pasqyrimn më të mirë të jeteës.

Askush (nga ata), nuk e kanë te lejuar të martohen me një të huaj, përndryshe do të largohen njëherë e përgjithmonë nga shteti i tyre./Përgatiti: Argjira Ukimeri – Prizren, Nëntor 2018