Shpallje

Para se ta nisni, duhet ta dini se kjo dietë nuk funksionon nëse nuk ushtroheni të paktën gjysmë ore në ditë.
Plani i dietës

Dita 1

– Dreka: Një portokall, një vezë e zier dhe një gotë kos (200 ml);
– Darka: Dy toste , dy vezë të ziera, dy domate dhe gjysmë kastraveci.

Dita 2

– Dreka: Një portokall, një vezë të zier dhe një filxhan kos
– Darka: Një tost, 125 gram mish viçi, një filxhan kafe ose çaj (pa sheqer) dhe një portokall.

Dita 3

– Dreka: Një portokall, një vezë e zier dhe një kastravec
– Darka: Një tost, 125 gram mish viçi, një filxhan kafe ose çaj (pa sheqer), dhe një portokall.

Dita 4

– Dreka: Një tost, 125 gram gjizë dhe një domate
– Darka: Një tost, 125 gram mish viçi, një filxhan kafe ose çaj (pa sheqer) dhe një portokall.

Dita 5

– Dreka: Një tost, 200 gram. mish të gatuar ose peshk dhe një domate
– Darka: 1 patate të zier, bizele dhe karrota.

Sigurohuni që të gatuani perimet pa përdorur kripë. Konsumi i alkoolit është rreptësisht i ndaluar gjatë kësaj diete.

Ndiqni dietën pesë ditët e para, pastaj bëni një pushim dy-ditor dhe vazhdoni me dietën në ditën e tetë.

Ata që vuajnë nga sëmundjet e zemrës duhet të konsultohen me një kardiolog para se të zbatojnë këtë dietë në jetën e tyre të përditshme.