Shpallje

Është mbyllur sonte me natën e Zjarreve. ‘Epopeja e UÇK’-së që fillon më 5 mars.

Në Prekaz të Drenicës vendlindja e komandantit legjendar Adem Jashari janë ndezur flakadanët e lirisë të cilët simbolizojnë nisjen e luftës çlirimtare para 21 vitesh.

Në këtë vend më 5, 6 dhe 7 mars është zhvilluar njëra ndër betejat më të lavdishme të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në të cilën ka rënë heroikisht komandanti Adem Jashari, vëllai i tij Hamza,  dhe anëtarë tjerë të familjes Jashari.

Lavdi familjes legjendare Jashari.

Lavdi Kryekomandatit të UÇK-së, Adem Jashari.

Lavdi Dëshmorëve të kombit. /Njeshi/