Dietat për humbje peshe shkaktojnë sëmundje, pasojat do ju çmendin

  Dietat e ndryshme mund të shkatërrojnë vetëvlerësimin tuaj, kontrollin e peshës dhe – sipas një studimi të ri, ju vë në rrezik nga sëmundjet e zemrës.

  “Arritja e një peshë të shëndetshme rekomandohet për një zemër të shëndetshme, por humbjes e peshës dhe luhatjet në peshë mund ta bëjnë më të vështirë arritjen e shëndetit ideal kardiovaskular”, tha Dr Brook Aggarëal, nga Universiteti Columbia në Nju Jork.

  Shkencëtarët morën 485 gra dhe i njoftuan ata se sa herë kishin humbur të paktën 10lbs, vetëm për të rimarrë peshën brenda një viti, përcjellë ORAinfo.

  Ata përdoruën shkallën e thjeshtë të Jetës së Shoqatës Amerikane të Zemrës, e cila shikon indeksin e masës trupore, kolesterolin, presionin e gjakut, sheqerin në gjak, pirja e duhanit, aktivitetin fizik dhe dietën.

  Hulumtuesit zbuluan se gratë që kanë mbajtur dietë të paktën një herë në vit, kanë 82 përqind më pak të mundësi të kenë trup të shëndetshëm dhe 51 përqind e tyre mundesitë për të pasur një trup të shëndetshëm ishin eshe më të vogla.

  Pjesa më e madhe që infektohet nga ky process dietik janë gratë pas shtatëzanisë, të cilat dëshirojnë të rikthejnë trupin në format e mëparshmë.

  “Megjithatë, ka pasur hulumtime që treguan rezultate të ngjashme tek meshkujt, duke pasur dyfishin e rrezikut të vdekjes kardiovaskulare në moshën e mesme”.

  Humbja e peshës është e vështirë, por në përgjithësi, ekspertë thonë se një dietë ngadalshme dhe e shëndetshmë ju bën të fitoni garën.

  Bëhet fjalë për thyerjen e zakoneve jo të shëndetshme dhe synimin për një peshë të shëndetshme e qëndrueshme./