Sic duket Lëvizja ‘Vetëvendosje’ do të jetë dhe në Shqipëri.

Bojken Abazi nga kjo parti ka bërë të ditur se Vetëvendosje me datën 11 mars 2019 ka dorëzuar pranë Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë dokumentacionin dhe kërkesën për regjistrimin e Qendrës “Lëvizja VETËVENDOSJE! në Shqipëri”.

“Qendra do të punojë në rritjen e vetëdijes se bashkimi kombëtar dhe integrimi i Shqipërisë, dhe më gjerë i shqiptarëve, në strukturat Euro-Atlantike (si Bashkimi Evropian dhe NATO) janë procese që duhen realizuar paralelisht dhe e plotësojnë njëri-tjetrin. Ajo ka për qëllim rritjen e ndërgjegjësimit dhe aktivizmit qytetar në Republikën e Shqipërisë mbi problematikat e shqiptarëve që jetojnë në treva autoktone shqiptare jashtë territorit të Republikës së Shqipërisë, dhe anasjelltas” ka shkruar Abazi.

Arbër Zaimi shkruan:

Vetëvendosja luan vetëm “fair play”

(në Shqipëri e kudo)

Të dashur gazetarë, Vetëvendosja nuk po regjistron e as nuk po hap parti në Tiranë.

Nuk është në natyrën e Vetëvendosjes të jetë grabitqare dhe oportuniste, ndaj sigurisht që nuk do të përfitonte kurrë prej momentit delikat të krijuar prej tërheqjes së opozitës nga parlamenti.

Vetëvendosja është transparente dhe e sinqertë! Në njoftimin tonë kemi shkruar se kemi paraqitur kërkesën në gjykatë për të regjistruar një Qendër, e cila sipas statutit të vet nuk mund të garojë për zgjedhje. Synimi i saj është rritja e vetëdijes qytetare, dhe rritja e numrit të atyre që diskutojnë për politika emancipuese kombëtare e progresive.

Ne nuk do të ndjekim formulën e partiçkave të djathta a të majta që hapen para zgjedhjeve, se nuk jemi zjarr kashte.