Në seancën plenare të Kuvendit të Shqipërisë ditën e sotme do të betohen 10 deputetët e rinj. Katër prej tyre do të jenë nga radhët e socialistëve, të cilët zëvendësojnë deputetët të cilët hoqën dorë nga mandati i deputetit pasi kandidojnë për kryetarë bashkie, ndërsa 6 të tjetër janë “tradhtarët” e LSI dhe PD që pranojnë mandatet.

Deri tani numri i deputetëve në Kuvend shkon 121, teksa mbeten edhe 19 karrige pa plotësuar nga opozita e re, një nga listat e LSI-së dhe 18 nga PD-ja.

Deputetët që u betuan sot:

Socialistët

Eljo Hysko

Adriana Jaku

Florenc Spaho

Ardit Konomi

Deputetët nga listat e PD-së dhe LSI-së:

Vasil Sterjovski- LSI

Edmond Stojku – LSI

Suzana Topi- LSI

Halit Valteri -PD

Selami Janishehu-PD

Besnik Troplini-PD

Krenar Rryçi-PD

Kostaq Papa-PD