Shpallje
Në shtetin fqinj, Greqi ka ndodhur një sherr mes shqiptarëve dhe pakistanezëve. Ky sherr ndodhi në sheshin kryesor të qytetit të Lechaina.

Incidenti ndodhi pranë Kishës së Agios Dimitrios. Në këte vend, thuajse ka sherre përditë, ku më së shumti të përfshirë janë shtetasit të huaj, raportojnë mediat helene.

Fenomeni i përplasjeve mes të huajve sidomos në Greqi është një fenomen tepër i përhapur. Frika nga përhapja e dhunës në qytet është fenomen shqetësues.