Arben Skënderi, anëtar i kryesisë të Partisë Bindja Demokratike, është shprehur lidhur me mosmarrëveshjen e Bashkisë Tiranë dhe Universitetit të Tiranës për administrimin e parkut botanik. Ai thotë se Bashkia ka mundësi të investojë edhe në asetet e UT, dhe se fakti që ky park është nën administrimin e UT nuk e pengon të realizojë investimet e caktuara.

Postim i plotë:

Manipulim i dhunshem serisht mbi pronat publike te kudo ndodhura…!

Bashkia e Tiranes nuk ka nevoje te aneksoje prona publike te cilat nuk i ka nen administrim, ajo mund te investoje duke bere marreveshje me UT si per parkun botanik ashtu edhe per prona te tjera ne pronesi te UT per ceshtje qe perputhen me misionin e secilit prej institucioneve.

Ligj 80/2018 per arsimin e larte thote se bashkia mund te investoje ne asetet e universitetit, madje nese investon me shume se 10% te buxhetit afatmesem te IA, ajo ka te drejte te kete dhe nje perfaqesues ne bord…

Pra edhe nese prona i mbetet universitetit ne pronesi dhe administrim.