Kriza mes Kosovës dhe Serbisë mbetet një nga çështjet më të rëndësishme në Ballkan që i duhet dhënë një zgjidhje.

Ambasadori rus në Beograd Aleksandr Botsan-Kharchenko ka pohuar se: “Kosova është çështje e rëndësishme në agjendën e Këshillit të Sigurimit”.

Për agjencinë ruse të lajmeve “TASS”, Kharchenko ka deklaruar:

“Ne supozojmë se Kosova është një çështje e rëndësishme në agjendën e Këshillit të Sigurimit dhe duhet të jetë fokusi kryesor i këtij organi të Kombeve të Bashkuara. Këshilli i Sigurimit është gjithashtu një nga garancitë dhe hapësirat për zgjidhjen e çështjes së Kosovës”.