Kanë kaluar disa ditë që kur Kryeministri Edi Rama promovoi teknologjinë 5g “made in China” në Tiranë. S’ka vonuar shumë, dhe ka ardhur edhe reagimi i ambasadëa së SHBA-ve që kundërshton operatorët që përdorin teknologjitë kineze. 

Rrjeti 5G do të mbërrijë së shpejti në Shqipëri përmes teknologjisë shtetërore kineze 5G Hauëei, por në disa vende të zhvilluara tashmë ajo ka disa kohë që është instaluar.

Ambasada e SHBA në Tiranë, me ardhjen e kësaj teknologjie të re për operatorët, ka dhënë disa këshilla për qytetarët shqiptarë për mënyrën se si këta të fundit të mbrojnë të dhënat e tyre personale pasi rrjeti 5G të vijë në Shqipëri.

Ambasada amerikane me anë të një postimi në faqen e saj zyrtare në rrjetin social Facebook, ka ofruar një artikull ndihmues, shpjegues dhe këshillues për të gjithë qytetarët përsa i përket risisë së teknologjisë 5G dhe mënyrën se si të mbrohen të dhënat personale digjitale ndaj saj.

Postimi i Ambasadës Amerikane në Tiranë:

Rrjeti 5G do të shtrihet shumë shpejt kudo por a keni besim në kompanitë që po ndërtojnë rrjetet 5G? Si mund ta dini se ato nuk do të keqpërdorin të dhënat tuaja?