Shpallje

Njësia administrative Brataj gjendet vetëm 38 km larg qytetit të Vlorës. Në përbërjen e saj kjo njësi administraive ka nëntë fshatëra, prej të cilave disa janë boshatisur, ndërkohë që në të gjitha fshatërat kanë mbetur 500-600 familje. Mes fshatërave që përfshin njësia administrative Brataj, është edhe Vermiku. 

Vermiku ëshët i bekuar nga një pamje piktoreske, që në kushte më të mira do të përbënte një atraksion turistik mjaft të vizituar. Përkrah tij kalon lumi i Shushicës, bukuria dhe vecantia e të cilit është mbresëlënëse për këdo që e sheh. Ura e Bratit është gjithashtu një vepër mijëra vjecare, vepër kulture e punimit të gurit. 

Por praktikisht, të gjendur mes këtij bekimi të falur nga natyra, ku blegtoria është shumë e zhvilluar dhe bujqësia pothuajse aq, si jetojnë banorët e këtij fshati?

Kjo zonë ka qënë dhe është ende me një infrastrukturë të shkatërruar. Në procesin e punimeve ka përfunduar vetëm loti i parë. Një rrugë që paraqet shumë vështirësi, banorët kanë mbi 35 vite që vuajnë problemet e infrastruktrës. Kjo është sigurisht një nga shumë arsyet që sjell rënie të popullsisë. Shumë të rinj e kanë braktisur fshatin dhe janë larguar në emigrim.

SPONZORIZIM: Për shpallje të vogla që nga viti 2000, vizitoni www.SHPALLJE.biz