Është zyrtarizuar rezultati i zgjedhjeve të parakohshme të mbajtura më 6 tetot në Kosovë.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka publikuar rezultatin përfundimtar të zgjedhjeve të parakohshme që u mbajtën në Kosovë.

Vetëvendosje ka marrë 32 deputetë, ndërsa LDK-ja 29. Ndërkohë Nisma Socialdemokrate me AKR-në dhe PD-në, mbeten përfundimisht jashtë Kuvendit të Kosovës.

Në faqen zyrtare të KQZ-së, janë publikuar emrat dhe numri i votave që ka marrë secili kandidat për deputet.

Kujtojmjë se zgjedhjet e parakohshme u mbajtën më 6 tetor. Albin Kurti, kandidati më i votuar fitoi postin e kryeministrit, ndërkohë që vijojnë negociatat me LDK-në për krijimin e qeverisë së re.